ΛΗΜΝΟΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Κωδικός : JSW837
Κατηγορία : ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Τύπος : ΟΔΙΚΗ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ
Χώρα : ΕΛΛΑΔΑ
Νομός : ΛΕΣΒΟΥ
Προορισμός : ΛΗΜΝΟΣ
Λεπτομέρειες

 

 

 

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιµάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέµορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωµάτια και το βράδυ ελεύθεροι για µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη της Μυρινας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΚΑΣΠΑΚΑΣ

Πρόγευµα.Το ταξίδι µας ξεκινά από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το µεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγµατική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουµε το παλιό λιµάνι µε το λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουµε το ρώσσικο οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόµαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. Η ακτή είναι αµµώδης, πλήρως οργανωµένη και «βλέπει» προς το Αγιο Ορος και την Χαλκιδική. Θα απολαύσουμε το µμπάνιο µας, θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων . Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. ∆ιαν/ση.

3η ηµέρα: Β.Α. ΛΗΜΝΟΣ -  ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ

Πρόγευµα. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. µέρος. Κατά τη διαδροµή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωµένο κορµό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος του νησιού και το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Πρώτος µας σταθµός είναι ένα από τα µεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιηµένες αυλές και τα µποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτοµέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας   ένας  σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήµνου. Είναι το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφά Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Ώρα για µπάνιο σε μια από τις ωραίες παραλίες του νησιού, και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Προαιρετική διασκέδαση. ∆ιαν/ση.

4η ηµέρα: ΚΟΝΤΙΑ – Ν. ΚΟΥΡΤΑΛΗ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥ∆ΡΟΣ

Πρόγευµα. Θα ξεκινήσουµε τη σηµερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Θα θαυµάσουµε του ανεµόµυλους του Κοντιά και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποιος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Συνεχίζοντας φτάνουµε στο γραφικό λιµανάκι της Νεας Κουταλη, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας. Εδώ υπάρχει το µουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιειας. Συνεχίζούµε για την Πόλιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. ∆εν µπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Λήµνου µετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Κατευθυνόµαστε προς το γειτονικό Ρωµανού. Ένα χωριό που θεωρείται ένα από τα οµορφότερα της Λήµνου, καθώς τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, είναι δουλεµένα µε τέχνη και µεράκι. Η Παπαϊωάννειος Σχολή (1906), η πανέµορφη πλατεία, το σκαλιστό πέτρινο ηρώο, ο Ναός της Γενέσεως του Χριστού του 1830, τα λαξευµένα στο έδαφος πιθάρια, οι παραδοσιακοί ανεµόµυλοι στα γύρω υψώµατα κάνουν το τοπίο πραγµατικά εντυπωσιακό κι ενδιαφέρον .Μας περιμένει µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. ∆ιαν/ση.

5η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλµ.)

Πρόγευµα. Σήµερα µπορούµε να κάνουμε  το τελευταίο μας μπάνιο να γευματίσουμε εξ’ ιδίων να κάνουμε τη   βόλτα μας και τις τελευταίες αγορές μας μέχρι την ώρα επιβίβασης στο πλοίο, το απογευμα. Επιβίβαση στο πλοίο για Καβάλα και από εκεί για την Θεσσαλονίκη.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Τη µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας

-Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα

-∆ιαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο -Πρωινό

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονοµική θέση -Συνοδό του γραφείου µας

 

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικο.


Γενικά χαρακτηριστικά
Εικόνες
Επιστροφή


Διεθνείς Λεωφορειακές Γραμμές

buslines

Αναζήτηση Εκδρομών