ΚΡΗΤΗ 9 & 7 ΗΜΕΡΕΣ

Κωδικός : BVR646
Κατηγορία : ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Τύπος : ΟΔΙΚΗ - ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ
Χώρα : ΕΛΛΑΔΑ
Νομός : ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Προορισμός : ΑΜΟΥΔΑΡΑ
Λεπτομέρειες

 

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας το βράδυ για Πειραιά δια μέσου Λάρισας και Λαμίας

2η μέρα  : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ηράκλειο, μετά από 6 ώρες άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αποβίβαση και με το πούλμαν φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ - ΓΟΥΒΕΣ

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που   ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. .Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.  Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

4η μέρα  : ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ -  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΟΔΕΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέτσα  στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον  EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα  ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο -  διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΦΑΙΣΤΟΣ- ΓΟΡΤΙΝΑ - ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο-ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ- ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα)  και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο .Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι - σόου με 22 χορευτές (καλλιτέχνες). Διαν/ση.

7η μέρα:  ΧΑΝΙΑ  - ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα, και αναχωρούμε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία  επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο  Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύμα εξ ιδίων . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το πολύ όμορφο πρόγραμμα της μέρας μας θα πιούμε τον καφέ μας στην εξαιρετικής ομορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, με σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 μ. από την ακτή.  Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο –διανυκτέρευση.

8η μέρα. ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ

Πρωινό, και ξεκινάμε για τα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί  όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Σφενδόνη, ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα με πολύ πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Ανήκει στο φυσικό πάρκο Ψηλορείτη που έχει ενταχθεί στα Γεωπάρκα της UNESKO. Επόμενος σταθμός μας το υπέροχο χωρίο του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμμουδάρα για μπάνιο και προαιρετικό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση – δείπνο – διανυκτέρευση.

9η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ -  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Μετά από 6 ώρες άφιξη στο λιμανι του Πειραια, και αναχώρηση με το πούλμαν για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας

- Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε σαλόνια.

- Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.

- Ημιδιατροφή

- Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

- Επίσημος τοπικός ξεναγός.

- Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στο 7ήμερο συγχωνεύεται  η 4η και η 7η μέρα  και δεν θα επισκεφτούμε την Αργυρούπολη και την Γεωργιούπολη


Γενικά χαρακτηριστικά
Εικόνες
Επιστροφή


Διεθνείς Λεωφορειακές Γραμμές

buslines

Αναζήτηση Εκδρομών