ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Κωδικός : CRU368
Κατηγορία : ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Τύπος : ΟΔΙΚΗ
Χώρα : ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Νομός : ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ
Προορισμός : ΣΑΝΤΑΝΤΣΙ
Λεπτομέρειες

 

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07.00 το πρωί για Σαντάνσκι δια μέσο Προμαχώνα, όπου θα γίνει έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων για να περάσουμε τα σύνορα. Στην συνέχεια σύντομη επίσκεψη στα καταστήματα Travel Value και μετά αναχωρούμε για την Κωμόπολη Πετρίτσι, όπου θα έχουμε το χρόνο να επισκεφτούμε την ενδιαφέρουσα αγορά του. Επόμενη στάση στο Σαντάνσκι όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο για ψώνια (μπορούμε να ψωνίσουμε αθλητικά, είδη ένδυσης και άλλα ), γεύμα και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Μπορούμε να επισκεφτούμε το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ το οποίο είναι εξοπλισμένο με πισίνες, ατομικές μπανιέρες και σάουνες για ιατρικές θεραπείες, γυμναστήρια, καφετερίες και εστιατόρια. Το απόγευμα επιστροφή για Θεσσαλονίκη δια μέσου Προμαχώνα, συνοριακός έλεγχος και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 17 Ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.

-Αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας.

 

 

Το Πετρίτσι ( Πέτριτς )  είναι πόλη της Επαρχίας Μπλαγκόεβγκραντ στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και βρίσκεται στους πρόποδες της Οροσειράς Μπέλλες στην κοιλάδα του ποταμού Στρωμνιτσιώτη. Ο πληθυσμός του Πετριτσίου σύμφωνα με την απογραφή του 2009 ανέρχεται σε 29.920 άτομα[1].

Το Πετρίτσι, που περιστοιχίζεται από τα όρη Μπέλες και Πιρίν, βρίσκεται κοντά στα Ελληνικά σύνορα καθώς και στα σύνορα με τα σκόπια. Η απόσταση των συνόρων είναι μόλις 13 χλμ από την Ελλάδα και 20 χλμ από τα σκόπια.

Μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

To Πέτριτσι εντάχθηκε στο έδαφος του Βουλγαρικού Κράτους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βόρις Α' (852-889). Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ήταν βουλγαρικό φρούριο εξαιρετικής σημασίας κατά τη διάρκεια πολέμων του Τσάρου Σαμουήλ (997-1014) με το Βυζάντιο. Κατά την Οθωμανική κυριαρχία αποτελούσε τμήμα του Εγιαλετίου της Ρούμελης και το 19ο αιώνα έγινε καζάς του Σαντζακίου των Σερρών στο Βιλαέτι της Θεσσαλονίκης.

Σημαντική δράση για τον Ελληνισμό στην περιοχή επέδειξε ο Προκόπιος Λαζαρίδης, από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, ως διάκονος της Μητρόπολης Μελενίκου έως το 1891. Διέτρεχε όλους τους ναούς της Μητρόπολης Μελενίκου, που περιελάμβανε τότε το Πετρίτσι, για να κηρύξει και να ενισχύσει την παιδεία και τις ελληνικές κοινότητες.

Από τις 19 Ιανουαρίου 1892 το Πετρίτσι και η περιοχή του περιελήφθησαν στη Βουλγαρική Εξαρχία, πριν ενσωματωθούν στη Βουλγαρία μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913. Στην πόλη ζούσαν και αρκετοί Έλληνες, που διατηρούσαν τη γλώσσα και τη συνείδησή τους έως το 1913, όταν αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο Ελληνικό κράτος, στο Νέο Πετρίτσι. Ο Ελληνικός στρατός επιχείρησε να καταλάβει την πόλη το 1925, αλλά αναχαιτίστηκε στα προάστια (Επεισόδιο του Πετριτσίου).

 

Kλίμα

Το κλίμα του Πετριτσίου είναι μεσογειακό (Κλιματική ταξινόμηση Κέππεν), με μέση ετήσια θερμοκρασία 15,5 °C. Η πόλη δέχεται σημαντικές ηπειρωτικές επιρροές, ιδιαίτερα το χειμώνα. To Πέτριτσι είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη Βουλγαρία, που υπερβαίνει ετησίως κατά μέσο όρο τις 2700 ώρες.

 

Το Σαντάνσκι, πρώην γνωστό ως Σβέτι Βρατς μέχρι το 1949 είναι πόλη και παραθεριστικό κέντρο στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και ανήκει στην επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ. Έχει πληθυσμό 26.959 κατοίκους (2012), έχει πάρει το όνομά του από τον επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι και βρίσκεται σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Το Σαντάνσκι βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα (με την υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στη χώρα, 14,1 β.C) και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή.

 

Το Σαντάνσκι βρίσκεται στην Κοιλάδα Πετριτσίου-Σαντάνσκι και περιβάλλεται από το Πιρίν, τo Μπέλλες, το Όγκραγκντεν και σειρά άλλων μικρότερων βουνών. Η πόλη βρίσκεται περίπου 160 χλμ. νότια από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια κατά μήκος της Ευρωπαικής Οδού Ε79. Από τον ίδιο δρόμο στην ίδια σχεδόν απόσταση είναι η Θεσσαλονίκη.

Το Σαντάνσκι έχει αναπτυχθεί με αμφιθεατρικό τρόπο στις εξωτερικές νοτιοδυτικές πλαγιές των Ορέων Πιρίν στα χαμηλότερα μέρη του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. Το υψόμετρο της πόλης είναι 240-300 μέτρα. Η γεωγραφική της θέση ανάμεσα στα Φαράγγια της Κρέσνας και του Ρούπελ συμβάλλει στις ήπιες χειμερινές θερμοκρασίες της πόλης. Στατιστικά το Σαντάνσκι έχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη Βουλγαρία με συνολική ηλιοφάνεια 2450 ωρών το χρόνο.

Σε μικρή απόσταση από το Σαντάνσκι είναι το Μέλνικ, η μικρότερη ως προς τον πληθυσμό πόλη της Βουλγαρίας, αλλά ελκυστικός τουριστικός προορισμός για την αυθεντική αρχιτεκτονική του και την παραγωγή κρασιού. Σε μικρή απόσταση είναι το χωριό Ρόζεν και το Μοναστήρι Ρόζεν.

 

 

 


Γενικά χαρακτηριστικά
Εικόνες
Επιστροφή

Διεθνείς Λεωφορειακές Γραμμές

buslines


 

Αναζήτηση Εκδρομών